algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

La Conselleria d'Educació ja ha rebut 423 sol·licituds d'exempció del català

El nombre de peticions ha augmentat de manera lleugera respecte de l'any passat

La Conselleria d'Educació i Cultura ha rebut ja 423 sol·licituds d'exempcions del català al primer quadrimestre del curs 2000-01, que encara estan pendents de resolució. El nombre de sol·licituds rebudes aquest curs és similar a la de cursos anteriors, encara que no massa superior, ja que al període 1999-2000 la Conselleria registrà 401 sol·licituds, 365 al 1998-99; 376 sol·licituds al de 1997-98, i 342 al curs 1996-97.

Encara queden 60 peticions pendents de certificació, les quals s'espera que la Conselleria les tengui tramitades després de les vacances de Nadal. Segons el responsable del Servei de Català de la Conselleria, l'alumne que sol demanar l'exempció és aquell que ha de cursar Educació Secundària Obligatòria a un centre i que s'incorpora sense haver estudiat la llengua a l'Educació Infantil i Primària, generalment, procedent d'una altra comunitat autònoma o de l'estranger.

L'Ordre de Regulació de les Exempcions de l'Estudi de la Llengua Catalana estableix que malgrat que l'alumne no hagi d'examinar-se de la llengua, no en quedarà exempt de l'aprenentatge, ja que amb aquest objectiu la Conselleria d'Educació i Cultura ha duit terme nombrosos tallers de llengua, mitjançant els quals s'ensenyen nocions de català i de castellà, en el cas dels estrangers, per tal que es puguin fer entendre al centre d'ensenyament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris