algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

UM anuncia l'expansió a l'Arxipèlag dins un congrés sense discrepància

Maria Antònia Munar i Bartomeu Vicens foren reelegits amb el 90% dels vots

86508

Munar, victoriosa i quasi santificada, celebra la cloenda del congrés amb el seu «nou» consell executiu.

CURRO VIERA.

«Unió Mallorquina és un partit de futur», resumí Maria Antònia Munar en el seu discurs en el vuitè congrés del partit polític, que més rendiment ha obtingut dels seus vots a les Balears; però el futur "i no ho amagaren ni Munar ni el seu secretari general, Bartomeu Vicens" passa per l'expansió pactada amb grups independents de l'Arxipèlag per concórrer a eleccions autonòmiques, generals i europees.

A Menorca, UM ja compta amb el precedent d'haver-se presentat amb Independents de Menorca a les darreres eleccions (i es pretén que els Inme obtenguin un escó a les pròximes autonòmiques); a Eivissa, el partit encara no ha trobat un grup amb què coalligar-se. Munar asseverà ahir que «no pot ser que no n'hi hagi, és que encara no els hem trobat».

La primera batlessa de la democràcia, presidenta del CIM des de fa dues legislatures i líder indiscutible del «partit nacionalista, liberal, de centre», fou reelegida ahir "juntament amb un consell polític en què no cal cercar grans renovacions, amb Vicens com a secretari general" amb un 90 per cent dels 354 vots emesos, amb poc més d'un 12 per cent dels compromissaris absents. En contra, just 11 vots, i 24 en blanc.

La ponència política del congrés, a càrrec del secretari d'Organització, Francesc Buils, ubicà ben clarament UM com «un partit consolidat, de reconegut prestigi dins la societat i que ha sabut demostrar la seva vertadera vàlua quan ha hagut d'assumir responsabilitats de govern». Buils tractà de promocionar una actitud política lluny de la «utopia» que no prosperà davant les enèrgiques esmenes de Josep Melià Ques, membre del consell polític, llargament aplaudit ahir.

També Munar evità, en conseqüència, qualsevol referència a les polítiques «de peus en terra» que havia defensat Buils, que advertí d'un risc en l'expansió d'UM: «el desassossec que pot induir a les formacions polítiques amb un espai polític fronterer amb el nostre». La política de pactes «segons l'àmbit» continuarà com a prioritat d'UM.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris