nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Amnistia Internacional honorà els drets humans a Mallorca

Darrere la lluita dels drets humans hi ha mallorquins i mallorquines amb nom i llinatges

93494

Avui, Dia Internacional dels Drets Humans, és una data apropiada per donar a conèixer la tasca anòmima que desenvolupen les persones que hi ha al darrere d'Amnistia Internacional. A Mallorca disposen de 300 socis i una vintena de membres actius que treballen d'una manera continuada, i per descomptat altruista, per tal de denunciar davant l'opinió pública la vulneració que arreu del món es fa dels drets humans, i alhora reivindicar la seva aplicació.

Ahir, era la coordinadora d'Amnistia Internacional-Mallorca, Margalida Capellà Roig, qui explicava el sistema de funcionament que aquest col·lectiu du a terme des de l'Illa. «Feim campanyes per difondre la situació dels drets humans a diferents països d'arreu del món, ara em feim una sobre la tortura i n'hem acabada una altra sobre la pena de mort».

Aquestes campanyes consisteixen bàsicament en la recollida de signatura, també en la difusió d'informació a través de la instal·lació de paradetes com la que ahir tenien a la plaça Major i amb l'organització de conferències. Després, les firmes recollides es remeten a l'Assemblea General de Nacions Unides.

I amb aquesta tasca senzilla, però que hi ha de ser i algú l'ha de fer perquè sigui efectiva, ja que aquest col·lectiu de gent juntament amb els altres petits o més grans grups que Amnistia Internacional té distribuïts arreu del món aconseguiren, per posar un exemple, que al 1995 que el Codi Penal Militar espanyol abolís la pena de mort. «La Constitució ja s'havia aprovada, però en el Codi Penal Militar encara era vigent la pena de mort», assenyalà respecte d'això Capellà.

Des de fa tres anys, a Mallorca mantenen un conveni amb l'Ajuntament de Palma per difondre els drets humans dins les escoles i instituts de ciutat. I un poc segons el que demana el professorat d'ètica, filosofia, història o el mateix tutor del curs, aquest col·lectiu passa un vídeo que després va acompanyat d'un raonament sobre la problemàtica en qüestió.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris