algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

El centre històric es tancarà al trànsit quan es construeixi la via de ronda

La nova normativa urbanística, a punt d'entrar en vigor, inclou la circumval·lació

El centre històric de Costitx quedarà tancat al trànsit tan bon punt s'enllesteixi la construcció de la futura via de circumval·lació. La nova normativa urbanística, a punt d'entrar en vigor, inclou l'obertura d'una via de ronda voltant el nord i que permetrà connectar directament les carreteres de Sencelles i de Sineu sense haver de passar pel centre.

Aquest projecte faria possible treure tots els cotxes de la plaça de la Mare de Déu i de la plaça des Jardí, que funcionen com a aparcament principal, sobretot durant els caps de setmana. De fet, es pretén que la nova via de ronda sigui molt ampla per tal que pugui acollir vehicles aparcats en bateria.

D'aquesta manera es plantejaria tancar al trànsit i embellir tota una sèrie de carrers que surten a les places centrals del poble, que també serien empedrades. Això suposaria desviar el trànsit pel nou vial fins al carrer de les Monges de la Caritat i un tram del carrer Major. Des de l'equip de govern (UM), es considera necessari revitalitzar la imatge del centre urbà eliminant els cotxes i deixant més espais als vianants.

El tinent de batle Joan Horrach va indicar que ja existeix un principi d'acord de compra amb tots els propietaris afectats pel nou vial que tindrà una llargada de no més de 300 metres. Amb tot, encara resta trobar el finançament necessari per fer una obra que pujarà a més de 100 milions de pessetes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris