nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
14°

La granja d'Es Pujol serà un centre experimental per a l'engreix d'ovelles

Agricultura prepara un projecte per millorar la comercialització de la carn de be

La vella granja d'Es Pujol de la Cambra Agrària de Maria es convertirà en un centre experimental per a l'engreix d'ovelles. La Conselleria d'Agricultura està preparant un ambiciós projecte que preveu reformar amb aquesta finalitat les actuals instal·lacions, que es troben en un estat de total deixadesa. Segons ha explicat el conseller Mateu Morro «l'experiència consistirà a muntar un espai on els pagesos duguessin exemplars que serien engreixats després seguint uns estrictes controls sanitaris i de qualitat».

La carn es comercialitzaria després amb uns segells homologats que garantirien la seva qualitat. Morro comentà que aquest projecte s'emmarca dins d'un conjunt d'actuacions que es volen impulsar des de la Conselleria per fomentar el consum de carn d'ovella després del descens experimentat els darrers mesos. Així es garantiria que el producte que es ven compleix tots els requisits. Morro també indicà que «de centres d'aquestes característiques ja n'existeixen en moltes cooperatives privades a la Península».

De fet, des d'Agricultura es pretén que aquest experiment serveixi de model a la iniciativa privada perquè després implanti centres semblants. I és que les granges de Maria tindran una capacitat limitada. En aquest sentit, Morro explicà que es vol realitzar un experiment similar amb la cooperativa de Pollença, si bé seria per continuar el pla de venda directa de carn de me als restaurants, que tan bé ha funcionat els darrers mesos.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris