algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

El Govern i els consells tanquen l'acord per al traspàs de les carreteres

Les institucions rebran 6.600 milions els tres primers anys i 8.600 a partir del quart

La Conselleria d'Obres Públiques ja té tancat l'acord per cedir les competències en matèria de carreteres als consells insulars. La cessió només està a l'espera que els presidents de les respectives institucions firmin l'acord i el Consell de Govern aprovi el projecte de llei de transferències per enviar-lo al Parlament.

Segons aquest acord, els consells rebran 6.600 milions de pessetes durant els tres primers anys després de la firma de l'acord. D'aquests 6.600 milions, el 76 per cent de la inversió correspondrà al Consell de Mallorca i el 24 per cent restant es repartirà a parts iguals entre els consells de Menorca i d'Eivissa i Formentera.

No és aquesta l'única quantitat que ingressaran els consells després de la firma de l'acord amb el Govern. A partir del tercer any de la seva aplicació, els consells rebran a més 2.000 milions, que es repartiran en el mateix percentatge, en concepte d'inversions addicionals. Durant els tres primers anys aquests 2.000 milions d'inversions els executarà el Govern de forma directa.

Una de les grans qüestions que s'han tractat durant la negociació ha estat dilucidar a quina institució correspon realitzar les obres previstes en el conveni de carreteres i que ha de ser renegociat amb l'Executiu. Segons l'acord, al qual només falta la signatura dels presidents, serà el Govern balear qui executi les obres previstes en el conveni. D'aquesta manera se salva la complexitat jurídica que significaria cedir les obres als consells, quan els doblers els ha d'aportar el Govern a través d'aquest conveni signat amb el Consell.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris