algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Agricultura implantarà una etiqueta amb l'edat de sacrifici de l'animal

Serà voluntària i es posarà en marxa abans de l'1 de gener

La Conselleria d'Agricultura del Govern balear posarà en marxa abans que acabi aquest mes una etiqueta voluntària per a la carn de consum de les Balears.

En aquesta etiqueta de garantia figurarà l'origen o procedència de la peça i l'edat de sacrifici, dues dades bàsiques per tenir una fiabilitat del tipus de carn que es consumeix. Aquesta mesura s'aplicarà per impulsar el sector ramader i per fer recuperar la confiança als consumidors arran de l'escàndol de les vaques boges que afecta alguns països d'Europa, i alguns llocs d'Espanya, com és Galícia, i de la qual ja s'ha confirmat la presència de dos casos.

Aquesta etiqueta deixarà clara la procedència del ramat i si és originari de les Balears. Aquesta etiqueta anirà acompanyada per una altra d'obligatòria expedida des del mes de setembre d'enguany per la Conselleria de Sanitat i Consum i que indica la traçabilitat del produte. «És com una espècie de codi de barres en què figuren dades tècniques referides a la procedència de l'animal, a quina ramaderia pertany i on s'ha escorxat», afirmen fonts del Govern.

Quant a l'etiqueta voluntària que enllestirà la Conselleria d'Agricultura, el fet que fins ara no s'hagi pogut posar en marxa «és perquè és necessari complir una sèrie de tràmits, ja que la creació d'una etiqueta no es pot fer d'un dia per l'altre i se n'ha d'estudiar detingudament la legalitat», afirmaren fonts d'Agricultura. Aquestes afirmacions responen a les declaracions que va fer a Diari de Balears la regidora de Comerç i Consum, Lys Riera, que va demanar al Govern «que agiliti l'etiquetatge de la carn per afrontar la crisi del sector». En aquest sentit, Riera opinà que una «etiqueta de qualitat, una cosa tan simple com aquesta donaria confiança als mallorquins per comprar carn d'aquí i evitaria que s'agreujàs la crisi que pateix el sector».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris