algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

David s'enfrontà amb el Goliat radioactiu

Els soldats del «George Washington» saludaren els manifestants, que els cridaren «yankees go home»

«Compañero», «Camarada». La veu dels dos homes ressonà amb força just al davant de la seu social del Club Nàutic del Portitxol. El primer és Francisco Ruiz, assessor del Partit Popular a l'Ajuntament de Palma. El segon és Manuel Cámara, senador per Esquerra Unida. Són les nou i mitja del matí i els dos homes encaixen les mans. Es tiren conyes. Però ambdós sortiran a la badia de Palma a manifestar-se en contra del portaavions George Washington.

«És que estau molt mal organitzats i he vengut jo a salvar la premsa i evitar que es quedin a terra», li diu Ruiz. «Ja serà manco, sempre estau fardant». Els dos homes i el director general de l'Habitatge, Jaume Carbonero, entren al bar per fer un cafè. El senador parla amb els seus companys per telèfon. No troba el vaixell. «Jaume, són a l'altra banda del port».

En el pantalà, Eberhard Grosske espera la resta de la marineria del seu vaixell. Va vestit d'allò més mariner. Carbonero arriba i puja a l'embarcació amb una agilitat de grumet. Ben aviat s'enarbora del màstil una gran pancarta en contra de la presència del George Washington a la badia. Els d'Esquerra Unida són a punt per anar a la guerra.

A l'altra banda del port, en el pantalà R-15, els membres de Greenpeace també enllesteixen i es preparen per sortir. El guarda de seguretat ja ha vist desfilar una altra bona col·lecció de periodistes, i encara queden els retardats. A bord del Zorba Xavier Pastor enllesteix la documentació que s'ha de repartir als mitjans. Hi ha xafarranxo de combat a coberta.

Són les cinc de l'horabaixa. Al mig de la mar la jornada ha estat la mar de divertida. Els soldats nord-americans es varen recolzar en una barana de les cobertes inferiors (des de la superior haurien hagut d'emprar els prismàtics) i es van dedicar a saludar els participants a la manifestació una bona estona.

Des dels petits bots que vorejaven la immensitat del portaavions (317 metres d'eslora, com dos camps de futbol i mig) els cridaven allò tan conegut de Yankees, go home!. Ni s'immutaren.

I al cap d'un parell d'hores el vaixell va abandonar la badia. Podria semblar una victòria dels manifestants, però a aquelles hores la majoria ja era a port. El vaixell partia i valia més llevar-se del mig, perquè una envestida del Washington no és un joquet, precisament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris