nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Més de 60 embarcacions es manifesten contra el George Washington a Palma

Xavier Pastor: «Hem reobert el debat sobre el perill dels reactors nuclears»

66924

El conseller Grosske participà activament a la manifestació

T. Ayuga.

Més de seixanta embarcacions (un centenar segons l'organització) participaren ahir a la manifestació nàutica convocada per Greenpeace contra la presència del portaavions nuclear Georges Washington a la badia de Palma. Segons fonts de Greenpeace, la nau de la flota nord-americana va decidir salpar de les aigües mallorquines «un dia abans del que tenia previst», acció que el director de l'organització ecologista a Espanya, Xavier Pastor, va atribuir a «la pressió exercida pel Govern balear, els ciutadans mallorquins i Greenpeace».

Això no obstant, fonts del Consolat dels EUA a les Illes Balears asseguraren a Diari de Balears que el portaavions George Washington tenia previst salpar ahir mateix rumb al seu país d'origen i que «en cap cas no s'ha avançat la seva sortida». D'altra banda, aquest diari ha sabut que la marina dels EUA fa comptes de fondejar el portaavions Truman, igualment propulsat per energia nuclear, a la badia de Palma en propers dies.

El conseller de Treball, Eberhard Grosske, i el senador Manuel Càmara varen donar suport a l'acció dels ecologistes i es feren a la mar devers les deu del matí des del Club Nàutic d'Es Portitxol. Abans d'embarcar-se Grosske va explicar que «amb la nostra presència reivindicam la seguretat de la gent de la nostra Comunitat Autònoma, la dels ciutadans. Seria molt greu que es produís un accident que comprometés la nostra salut, però que també comprometria la nostra economia i la nostra supervivència com a comunitat autònoma».

El coordinador d'EU assegurà que «això són monuments a la guerra freda que els haurien de conservar en un museu. Si els volen treure de passeig, que ho facin, però no els han de fondejar a un quilòmetre de Palma. La possibilitat d'un accident nuclear no és elevada, però existeix i si això es produís seria una catàstrofe».

Les embarcacions que participaren en la manifestació arribaren devers les onze i quart a les immediacions del vaixell nord-americà. Dues zodiacs de la Guàrdia Civil i una patrullera del mateix cos, així com un helicòpter de la benemèrita i un altre de la Policia Nacional varen controlar en tot moment la manifestació, que en cap cas no fou violenta.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris