cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

El molí de can Suau, primer centre d'una xarxa per donar a conèixer l'interior de l'Illa

El Govern ja té contactes amb sis municipis més

El Govern balear va fer efectiva ahir la compra del molí de can Suau, en què es preveu la creació d'un centre d'interpretació. Aquesta és la primera passa que ha fet l'Executiu per crear una xarxa de punts d'informació sobre l'interior de Mallorca. El conseller de Presidència, Antoni Garcies, i el propietari del molí de can Suau, Antoni Perelló, signaren davant notari les escriptures de compra-venda de l'edifici per un valor de 18 milions de pessetes.

Aquesta iniciativa de la Conselleria de Turisme pretén ubicar centres pareguts a sis municipis més: Algaida, Sineu, Montuïri, Porreres, Sóller i Inca, mitjançant la compra d'edificis emblemàtics. El Govern estendrà la iniciativa a Menorca i a Eivissa. Celestí Alomar, conseller de Turisme, va explicar que l'objectiu és dur a terme una xarxa de centres d'interpretació de les zones rurals. Es pretén que siguin més que punts d'informació ja que els residents podran conèixer tot el que vulguin de cada poble. També es potenciaran les excursions tant a peu com amb tren.

A més a més en aquests centres es potenciarà la comercialització del productes autòctons a través de les cooperatives locals. «En definitiva, des del Govern tenim la intenció d'incorporar els pobles d'interior dins de les rutes turístiques», va manifestar el conseller Alomar. L'explotació dels centres es treurà a concurs públic a principis de l'any que ve. «En un principi el centre no necessita gaire personal i els acords amb les cooperatives locals permetrà una millor venda dels productes», va assegurar Alomar.

Per altra banda, el batle de Llubí, Francesc Bauzà, que va ser present ahir a la signatura de les escriptures, va ressaltar la importància del molí de can Suau perquè és un edifici molt emblemàtic. Aquest indret va estar a punt de passar a mans d un ciutadà alemany. Ja s'havia fet una opció de compra però no es varen satisfer els pagaments en els terminis fixats, per la qual cosa l'peració es va anul·lar. «Gràcies a això s'ha pogut fer realitat aquest projecte ja que sempre havíem tingut la il·lusió que quedàs per al poble», assegurà Bauzà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris