algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

Els espais verds del municipi seran regats amb aigua de la depuradora

La nova estació de tractament terciari fou inaugurada ahir pel president Antich

L'aigua que es pugui obtenir de la nova estació depuradora de Santanyí serà reutilitzada per tal de regar els espais verds del terme municipal de Santanyí. Les instal·lacions de la nova planta depuradora varen ser inaugurades ahir al matí pel president del Govern de les Illes Balears, Francesc Antich; la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, i el batle de Santanyí, Miquel Vidal. La consellera Rosselló va destacar la importància de reutilitzar les aigües depurades per regar sobretot els espais amb jardins de les zones turístiques. En el cas de Santanyí, per exemple, les aigües de la depuradora «s'utilitzaran per regar el jardí botànic».

Per la seva banda, el president Antich va manifestar que les dessaladores no solucionaran el problema de la manca d'aigua si aquesta mesura no va acompanyada d'un seguit de solucions d'estalvi d'aigua, com ara campanyes de conscienciació per a la millora de la gestió del líquid, la implantació de nous sistemes de captació o la construcció d'estacions depuradores. Així, Antich va afirmar que «el Govern realitza aquest tipus d'actuacions amb la finalitat de donar una solució integral, i no únicament parcial, al problema de l'aigua». A més, Antich va afegir que «aquest conjunt de projectes suposen un descans per a les reserves d'aigua dels aqüífers de les Illes».

La planta, que disposa de tractament terciari, té capacitat per depurar les aigües residuals dels 17.500 habitants que viuen en el municipi de Santanyí, i també en els nuclis urbans de Cala Santanyí i Cala Figuera durant els mesos d'estiu. L'estació depuradora pot arribar a tractar diàriament 3.000 metres cúbics d'aigua. El Govern hi ha destinat una inversió de 500 milions de pessetes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris