algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Cort serà propietari el 2001 dels terrenys de la futura falca verda

Començarà a enderrocar alguna estructura a final de l'any que ve

L'Ajuntament de Palma preveu tenir en propietat en el primer semestre del proper any els 300 mil metres quadrats que integraran la futura falca verda, on es troba situat entre altres terrenys el canòdrom, l'antic velòdrom Tirador, l'esplanada del Ram i el llit de la Riera. Cort calcula que abans que acabi el 2001 s'haurà pogut enderrocar alguna estructura d'aquesta zona i que per al 2002 estigui en marxa la primera fase de la falca verda. També es farà l'any que ve un concurs per determinar i justificar quin tipus d'infraestructures es faran en aquesta zona.

El tinent de batle d'Urbanisme, Rafel Vidal, va informar que aquests dies Cort ha comunicat als propietaris dels terrenys afectats el preu just, que puja en la seva totalitat a 4.050 milions de pessetes. Per tirar endavant tot això Cort ha sol·licitat al Govern balear la declaració d'urgència en l'ocupació dels terrenys i immobles afectats per l'expedient d'expropiacions.

L'Ajuntament ha començat a arribar a acords amb els propietaris, alguns dels quals han presentat al·legacions contra l'expropiació, que han estat rebutjades. A més de les compensacions econòmiques proposades per Cort, els propietaris podran optar a tenir una concessió dels terrenys. En el cas que la proposta de Cort no sigui satisfactòria, la darrera via que tindran els propietaris serà la via judicial. Entre les decisions que de moment ha pres Cort destaca la de respectar unes cases aferrades a l'estadi Lluís Sitjar, «on viu gent gran» i que «no afecten el projecte». També s'ha acceptat que els propietaris de la societat esportiva La Veloz S.A., situada en els terrenys del canòdrom, «puguin tenir una concessió d'explotació per uns anys». Quant al preu just, fixat en uns 4.000 milions, Vidal afirmà que Cort podrà aconseguir aquesta quantitat per donar als propietaris afectats a través de la recaptació de pagaments d'urbanitzables per a l'any que ve d'uns dos mil milions, i altres 2.000 milions de què disposa actualment per a altres ingressos. Vidal confia a no haver de pagar íntegrament els 4.000 milions per a l'expropiació «gràcies a convenis amb els propietaris».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris