nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

CCOO acusa el conseller Damià Pons de retardar les oposicions

La secció sindical de CCOO al Govern balear acusa la institució de voler fer «marxa enrere» en la convocatòria d'oposicions a la funció pública de les Illes, per «pressions del conseller d'Educació i del seu sindicat», en referència al titular, Damià Pons (PSM), i a la central STEI-i, majoritària al sector educatiu. Segons CCOO, «el Govern balear estaria disposat a retardar sine die la convocatòria de les oposicions per tal d'evitar una crisi amb el PSM; el pretext adduït és el de la pujada del nivell de català» per als funcionaris, com ja avançà Diari de Balears.

Un comunicat remès per aquesta central denuncia que «si és cert aquest ajornament de les oposicions, el Govern estaria incomplint allò mateix que està anunciant a bombo y platillo (sic) pels mitjans de comunicació». El sindicat considera que la Junta Avaluadora de Català (JAC), responsable de concedir les titulacions de llengua catalana a les Illes, no disposarà de prou convocatòries com per garantir que els opositors reuneixin els requisits en matèria lingüística que es volen fixar des del Govern.

En resposta a aquestes acusacions, el conseller Damià Pons recordà ahir que «si Educació pren (publica) una decisió és perquè també l'ha presa el Govern», alhora que negà que existeixin dissensions entre els partits del Pacte envers una pujada en les exigències de coneixements de la llengua catalana a les pròximes oposicions. Com ja havia dit abans el director general de Política Lingüística, Joan Melià, Damià Pons recordà ahir que la JAC farà «proves específiques i extraordinàries» per garantir als opositors la possibilitat d'obtenir la titulació demanada abans que no siguin obertes les oposicions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris