algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
15°

«I quin remei, a mi m'ha tocat fer feina»

Prop d'un 50 per cent de funcionaris de l'Administració local i l'autonòmica fan pont

Molts funcionaris de Cort i també del Consell de Mallorca, alguns del Parlament de les Illes Balears i altres de les conselleries, aprofitaren ahir per agafar-se un «moscoso» (un dels set dies lliures extres que «regalà» el ministre d'UCD Javier Moscoso) i així transformar el pont de desembre en un aqüeducte. Per això, ahir, les administracions autonòmiques i municipals es trobaven en quadre perquè molts funcionaris ja decidiren agafar vacances dimarts. Aquests no es reincorporaran fins dilluns que ve, hauran tingut ni més ni menys que cinc dies de festa.

Malgrat el pont, ahir, a les finestretes de can Bauçà, concretament a les de la planta baixa, hi havia una coa llarga de gent esperant el seu torn. Dues al·lotes feien la feina de quatre; expedien permisos de residència a aquells que a darrera hora havien decidit anar-se'n de viatge. En els pisos superiors, però, les oficines estaven pràcticament desertes. De quatre taules, dues d'ocupades i dues de buides. A segons quins despatxos, cap de plena. Deien, però, que el personal era a berenar.

La mateixa justificació posaven hores més tard els funcionaris que omplien les dependències buides del Consell de Mallorca. I és que ahir semblava com si la mitja hora d'esbarjo s'allargàs una estona més i més. Era el cap de Serveis de l'Ajuntament de Cort, Guillem Colombars, qui reconeixia que «al 50 per cent de la plantilla se li dóna autorització per agafar-se un moscoso». Contava així mateix que mai no havien tingut problemes per combinar-s'ho. «A cada departament, es posen d'acord entre ells», afegia.

Després, assenyalà que en un dia com el d'ahir es reforçaven les finestretes, desplaçant-hi treballadors de règim intern. «No crec que el públic noti molt l'absència de funcionaris», sentenciava. Els qui percebien perfectament aquestes mancances eren els mateixos treballadors de l'Administració pública. «No ve gent, així que aprofitam per treure endavant feina que teníem endarrerida», comentava al respecte Andreu Matas, que treballa al Consell de Mallorca, al darrer pis de Palau Reial.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris