nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Quasi mil arbres seran substituïts per nous exemplars

Cort els haurà de replantar per malaltia, accident, actes vandàlics o mort natural

L'Ajuntament ha començat aquests dies a replantar 980 arbres en substitució d'exemplars que han mort per causes naturals, per malaltia o accident. També se substituiran aquells que han estat objecte d'actes vandàlics i que s'han de substituir «perquè representen un perill per a la circulació o per als mateixos vianants». Aquesta replantada, que ja ha començat, es preveu que acabi el proper febrer.

Enguany, als arbres que estan sotmesos a zones de vent i pròxims a la mar se'ls col·locaran tres suports per subjectar l'arbre, i no un com es feia fins ara. Cal recordar que els temporals de vent sempre acaben afectant algun exemplar.

Entre els arbres que es col·locaran a les zones que té reservades Cort figura la reposició de 132 plataners, els quals segons l'Ajuntament «tenen problemes per a l'adaptació al clima mediterrani i ara se'n planten menys». També es col·locaran 159 Celtis australis, 112 Sophores i 104 tamarells, i també 9 oms, 5 eucaliptus i un pi.

Segons les dades de Cort, «Palma és una de les ciutats amb el menor índex de reposicions d'Europa». Cort assegura que en l'actualitat, «l'índex d'arbres que han de tornar a plantar-se oscil·la entre el 3'5 i el 4'2% del total del parc forestal (33.000 unitats, sense comptar-hi el bosc de Bellver), i la mitjana europea està en el 12%.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris