algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

L'Autoritat Portuària diu que l'incendi de can Barbarà no va ser intencionat

La Guàrdia Civil confirma aquesta hipòtesi, tot i que manté obertes les investigacions

Un informe elaborat per part de l'Autoritat Portuària i les primeres investigacions empreses per part de la Guàrdia Civil, han conclòs que no hi ha cap indici per afirmar que l'incendi que el passat dimecres calcinà sis embarcacions a la dàrsena de can Barbarà fos intencionat. Així ho asseguraren als mitjans de comunicació els departaments de premsa d'ambdues entitats, tot i que la Guàrdia Civil encara no ha conclòs les seves investigacions.

De totes maneres, aquestes explicacions no quadren gens amb el sentiment que es respirava ahir entre els escassos patrons i mariners que eren a la rada i que asseguraven que «a això no hi ha dret, a aquesta gent els han fotut i ben fotuts». «El més probable és que hagin tirat un còctel des de la vorera o que els hagin pres foc des d'una barca. El que està clar és que les barques, totes soles, no prenen, i aquí no es pot passar». «El que ens fa falta és que algú es prengui seriosament el tema de la vigilància a can Barbarà. Qualsevol pot entrar a la rada i després passa el que passa». Qui així s'expressa és Francesc Soberachs, patró de la llanxa Aina I, amarrada a la dàrsena de can Barbarà i veí de les embarcacions que el passat dimecres al matí es varen cremar.

El patró ahir estava indignat amb la cremadissa, perquè no és la primera vegada que les embarcacions de la contrada pateixen agressions de tota mena. Tant és així que des de fa uns anys els patrons no amarren a la vorera del passeig, sinó que ho fan a uns pantalans els accessos als quals estan ben barrats. «Aquesta és la prova que els incendis han de ser provocats, segurament han tirat qualque còctel, o així, si no, no s'entèn. Les barreres són tancades i és gairebé impossible passar. A més, sempre són tancades amb clau». «Aquí a les nits es posa molta de gent, sobretot jovenalla. Jo no vull dir que ells siguin els responsables, però sí que hi ha aldarulls constants. Pallisses entre ells, gent gata tirada al carrer... i aquí ningú no hi posa ordre. De tant en tant passa el cotxe de l'autoritat portuària i pega una miradeta, però poca cosa. Està clar que fa falta més vigilància, és el que pensam tots els que tenim la barca aquí. S'ha de tenir en compte que són vaixells cars, a més d'un li han arrabassat l'únic hobby que tenia».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris