algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

52.343 milions arreglarien els problemes hídrics de les Balears

El Govern demana 7.000 milions més dels prevists pel Ministeri

El Govern balear proposà ahir i envià al ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, la firma d'un protocol de col·laboració en matèria de recursos hídrics que, amb una quantia de 52.343 milions de pessets, pretén realitzar obres per solucionar de manera definitiva la manca d'aigua a l'Arxipèlag. Fonts del Ministeri de Medi Ambient asseguraren ahir capvespre a l'agència Efe que la quantia que preveu el Govern central per a la firma d'aquest protocol general és de 45.000 milions de pessetes, xifra que «és susceptible d'incrementar-se» durant la negociació oberta.

Dels 52.343 milions, el Govern confia que fins a 16.068 milions de pessetes figurin en els Pressuposts Generals de l'Estat del 2001 amb la finalitat d'iniciar 12 obres hidràuliques urgents a les Balears, quantitat que s'haurà d'introduir a través d'esmenes parlamentàries. Encara que el ministre de Medi Ambient ha manifestat la seva intenció de presentar variacions, el Govern balear desconeix quina quantitat final d'aquests 16.068 milions s'inclouran en els referits Pressuposts Generals.

El secretari de la Comissió Interdepartamental de seguiment de projectes estratègics del Govern balear, Pablo Rivero, i el director general de Recursos Hídrics, Antonio Rodríquez, oferiren ahir capvespre una roda de premsa per donar a conèixer la proposta d'aquest protocol, a causa de la inicial manca de concreció econòmica de l'acord oferit des del Ministeri. El protocol que proposa firmar l'Executiu insular és «una bona manera per iniciar una bona col·laboració» entre les Administracions autonòmica i balear, a través de la comissió mixta del Ministeri i de la Conselleria de Medi Ambient, i «recuperar» la «forta baixada» de les inversions hidràuliques a l'Arxipèlag en el decurs d'enguany.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris