lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Els partits donen suport a Greenpeace i es manifestaran contra el «George Washington»

Els partits polítics a les Illes, exceptuant el Popular, donaran avui suport als ecologistes de Greenpeace en la manifestació nàutica que han convocat els ecologistes per protestar per la presència del portaavions nuclear George Washington a la badia de Palma. El president Francesc Antich explicà ahir a Santanyí que «el Govern demanarà a Delegació de Govern si existeix cap pla d'emergència per afrontar els possibles riscs que es derivarien d'un accident nuclear».

Antich féu aquestes declaracions tot i saber que la delegada del Govern, Catalina Cirer, havia explicat el mateix dimecres que la presència del vaixell no suposa cap perill per a la ciutadania. Aquesta demanda es va traduir en la remissió d'una carta de la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, a la delgada Cirer, en la qual s'assegurava que «la presència de dos reactors nuclears al mig de la badia de Palma és motiu de preocupació per al Govern de les Illes Balears. De res no ens serviria orientar la política autonòmica cap a la sostenibilitat i cap a una coexistència harmònica entre l'activitat econòmica, en especial la turística, i el medi ambient, si es produís una fuga radioactiva a les aigües de Palma».

Per la seva banda, el grup ecologista va enviar ahir un comunicat als mitjans de comunicació en el qual s'afirma que «arran de la controvèrsia per la presència del portaavions nuclear George Washington a la badia de Palma, Greenpeace ha tret a rotle un informe científic del qual es dedueix que si es produís un incendi en un dels reactors nuclears, el nombre de víctimes mortals per càncers latents provocats en les primeres quatre hores de l'accident podria arribar a ser de 700 en el cas que el vent dominant fos en direcció a la costa».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris