lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
12°

Les Balears perdran més de 200 llits amb la reconversió del Complex Hospitalari

L'obertura de Son Llàtzer i d'Inca no bastarà per cobrir les baixes, segons FSP-UGT

L'obertura de 560 places hospitalàries a Son Llàtzer suposarà la desaparició immediata dels llits d'aguts concertats per Insalud als hospitals privats de Creu Roja i de Sant Joan de Déu; dos anys després perdran el concert els hospitals del Complex Hospitalari de Mallorca (General, Joan March i Psiquiàtric), els quals seran convertits en recursos sociosanitaris per al tractament de malalts crònics, convalescents i persones majors amb malalties mentals o degeneratives. El resultat d'aquesta reconversió serà una minva real d'unes dues-centes unitats en el nombre de llits per a aguts a Mallorca, segons la simulació publicada per la Federació de Serveis Públics de la central sindical UGT.

El secretari de la Federació, Juan Herranz, i el responsable de l'àrea sanitària a la Federació, Carles Moreno, han observat com aquesta situació es produirà en unes Illes que actualment ja mostren una mitjana de llits per habitant inferior a la mitjana estatal, i aquesta situació es veurà agreujada quan l'obertura de Son Llàtzer "possiblement l'any 2002" tancarà els llits dels centres concertats; l'obertura de nous hospitals a Inca i a Menorca no suposarà una correcció real del problema denunciat per UGT.

Així, l'estudi de la central mostra que «si finalment el Palma II obre amb els 560 llits possibles i Inca amb 120, tindrem juntament amb Manacor i Son Dureta un total de 1.726 llits, nombre inferior a l'actual. Si a això hi afegim l'augment de la població i l'afluència de turistes ens trobarem amb una situació molt pitjor a l'actual, amb un dèficit de llits al voltant dels 200, en comparació amb la mitjana de l'Insalud». Cal recordar que «en la planificació de la sanitat pública balear mai no s'ha tengut en compte l'afluència de turistes (9'5 milions de visitants l'any 1997) ni la programació de l'Imserso (150 mil persones el mateix any)».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris