muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Ses Fontenelles, primera planta de triatge

La planta, única a totes les Balears, ja té gairebé totes les autoritzacions necessàries per funcionar

La planta de triatge de ses Fontenelles d'Artà serà la primera planta de selecció de residus sòlids de les Illes Balears. De fet, ben aviat es podrà posar en funcionament perquè ja té gairebé totes les autoritzacions necessàries per funcionar, només falta que l'Ajuntament acabi de tramitar la llicència d'activitats i que es tanquin els petits abocadors tant del municipi artanenc com dels veïns.

Un cop oberta la planta de triatge, la pedrera existent continuarà funcioant i a més es regenerarà, ja que s'anirà omplint amb el material que pugui servir per això. El funcionament d'aquesta planta se centrarà en la selecció dels residus procedents dels diferents municipis de la comarca de Llevant com ara són Artà, Capdepera i Son Servera. Per dur a terme la selecció, primer es pesen els camions que arriben carregats de deixalles per saber quantes tones entren cada dia a la planta.

Llavors es fa una primera selecció de residus voluminosos que es posen a diferents contenidors. Un cop fet això, el material restant de la primera selecció es carrega al dipòsit de recepció que alimenta un porgador per separar el material fi del més gruixut, d'aquesta manera a l'hora de triar només es treuen els residus. De tot allò que ha quedat després de les primeres seleccions, la resta es col·loca damunt la cinta i es dirigeix cap a la cabina de triatge.

Allà quatre homes s'encarregaran de retirar el ferro, la fusta, el paper i els plàstics del material d'enderroc. Tot plegat s'anirà llençant dins uns contenidors i el material d'enderroc es farà servir bé per regenerar la pedrera o bé es triturarà per fer formigó o per asfaltar carreteres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris