muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Cort demana al Govern que agiliti l'etiquetatge de la carn per afrontar la crisi

La mesura donaria confiança per comprar-ne d'illenca

La regidora de Comerç i Consum, Lys Riera, ha demanat al Govern balear que agiliti els tràmits per etiquetar «ja» la carn de consum que s'escorxa a les Illes, per tal de donar fe als consumidors que la carn de vedella o d'oví «és d'aquí i ha passat per tots els controls sanitaris». Riera opina que l'etiqueta de qualitat, «una cosa tan simple com aquesta», donaria confiança als mallorquins per comprar carn d'aquí i evitaria «la crisi» que està patint aquest «sector», que «hem de salvar» i que passa per uns moments molt delicats a causa de l'escàndol de les «vaques boges». El Govern té previst posar aquestes etiquetes, però Riera considera que «no pot retardar més el tema i les ha de posar ja».

«Hem d'impulsar el sector ramader. La gent té poca confiança en la carn perquè sap que en països estrangers hi ha hagut casos de vaques boges. Si la gent tingués la certesa que la carn és de Mallorca i se'ls ho demostràs amb una etiqueta reglamentària, comprarien més que ara», diu la regidora. Riera recorda que l'escorxador de Palma, gestionat per Carn Illa, en propietat, entre d'altres, de l'Ajuntament de Palma i del Govern balear, és un dels més complets i preparats d'Espanya, ja que s'hi fa una despulla i tractament específic dels diferents animals, separant-ne la carn òptima de la que no ho és.

S'ha de recordar que les noves restriccions de la Unió Europea obliguen les Balears que no pugui enterrar i de moment incinerar les restes d'animals qualificades com a material específic de risc (caps, cervell i espinada de vaques, ovelles i cabres). Des de Carn Illa se cerquen grans frigorífics que tenen algunes empreses de Mallorca o llogar camions frigorífics que permetin emmagatzemar tota aquesta quantitat de carn, que després es duria a la Península per tal de ser eliminada. El Govern preveu que en uns 10 mesos hi hagi a les Illes una incineradora específica per a animals per destruir-la aquí sense necessitat d'exportarla a la Penínula.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris