nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

El Sector Naval es renta la cara

L'edifici adquirit pel Govern balear està sent adaptat per acollir serveis centrals de l'Executiu

Falten desset mesos perquè la societat civil prengui possessió definitiva de l'edifici que fins el 1997 va acollir el Sector Naval de les Illes Balears. L'Executiu Matas es va gastar més de 300 milions per adquirir, mitjançant convenis amb Defensa, aquest edifici per engrandir el patrimoni del Govern balear. Amb l'arribada al poder del Pacte de Progrés, la seva reconversió en edifici funcionarial ha experimentat un ràpid avanç. En poc més d'un any se n'ha elaborat el projecte de reforma, redactat el concurs i iniciat les obres, i s'avança a bon ritme.

Antoni Garcías, director general de Patrimoni del Govern balear, assegura que «el projecte ha estat redactat d'acord amb la instal·lació de serveis generals de l'Administració per conformar un eix molt proper entre el Consolat, la Conselleria de Presidència i aquest edifici. Això ens ha permès redactar un projecte més senzill que no la conversió d'aquest edifici en la seu d'una conselleria concreta». Les obres d'habilitació d'aquest edifici costaran un total de 298 milions de pessetes i se centraran principalment a «eliminar totes les divisions internes creades pels militars en 48 anys d'ús, i adaptar-lo als minusvàlids», explicà Margalida Simó, arquitecta de l'equip de redacció del projecte d'acondiciament.

Després de la reforma, el Govern balear disposarà d'un total de 1.750 metres quadrats per als seus funcionaris. Sigui com sigui, allò que sí que és evident és que qualsevol persona que hi sigui destinada farà feina molt de gust. Les vistes sobre la badia són magnífiques i s'està treballant per procurar crear un clima en què la llum natural sigui la veritable protagonista. «La nostra idea és molt clara. Si una persona fa feina de gust en el seu lloc de treball, ho fa molt millor». El que l'edifici no pot negar de cap de les maneres és que va ser construït durant l'època franquista i emprat per l'estament militar. Precisament un dels símbols d'aquesta època és l'àguila imperial, que encara es conserva en el frontal.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris