algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

«Un gran funcionari i una gran persona»

En l'acte es reté homenatge a títol pòstum a l'exbatle de Palma i excap d'Estadística Paulí Buchens

Per primera vegada des de la celebració de l'aniversari de la Constitució Espanyola de 1978 a les Illes Balears s'atorga la «Encomienda de la Orden del Mérito Civil» del Ministeri d'Administracions Públiques, que ha estat concedida a títol pòstum a Paulí Buchens i que ahir, a la Llonja de Palma, recolliren el seu fill, Paulí Buchens Mir, i la seva vídua, Paula Mir, de mans de la delegada del Govern, Catalina Cirer. Buchens, exbatle de Palma, exdelegat de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) i exvicepresident del Grup Serra, va ser qualificat per Cirer de «gran funcionari i gran persona».

L'homenatjat, que va morir el dia 2 de juliol de 1999, ha rebut el dit guardó «pels mèrits acumulats en trenta anys de servei com a funcioanri de l'Administració central», segons la Delegació del Govern a les Illes Balears. «La distinció no és a qualsevol ciutadà, sinó a un membre del col·lectiu de funcionaris», va manifestar la delegada del Govern. L'elecció de la màxima autoritat de Palma entre els anys 1976 i 1979 com a mereixedora del distintiu va ser «unànime».

El 1986, Buchens va ser nomenat delegat provincial de l'INE, càrrec que va ocupar fins al dia de la seva «inesperada mort», va recordar Cirer. Aquell 2 de juliol del 99, Buchens ocupava també el càrrec de vicepresident del Grup Serra. «Els mèrits professionals són constatables per tots els qui varen tenir el privilegi de fer feina al seu costat», va subratllar la delegada del Govern.

El perfil de Buchens esbossat ahir per la presidenta de l'acte va continuar en clau personal: «Jo li he d'agrair, sobretot, que em fes llevar la por d'allò desconegut, sobretot en el cas de l'estadística, que és mala d'entendre i molt tècnica i dificultosa». Buchens «ho feia tot fàcil i senzill i cap qüestió no plantejava un problema per a ell i el seu equip», que afrontaven aquests temes amb «grans solucions». «Era un gran funcionari i una gran persona, d'aspecte i de sentiments, i això mai no es podrà oblidar», va cloure.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris