nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
13°

El gerent de Deixalles-Sóller, absolt de l'incendi provocat el 1997

La jutgessa l'exculpa també d'un delicte d'estafa contra la institució

La magistrada del Jutjat número 5 del Penal de Palma ha absolt del delicte d'estafa Mateu Puigrós Acosta, gerent del local de la Fundació Deixalles de Sóller, que resultà incendiat per una o més persones el 24 de maig de 1997. El fiscal demanava dos anys de presó per a Puigrós i una indemnització d'1.285.985 pessetes a la companyia d'assegurances. La jutgessa considera que efectivament el local estava assegurat per 1.285.985 pessetes per a la reparació de danys. Però la sentència diu que «part dels doblers foren reinvertits en el local, i encara falta per realitzar-hi certes reparacions».

També assenyala que «no resulta provat que la pintura insultant realitzada al local la mateixa nit de l'incendi fos duita a terme per l'acusat». Un altre punt que assenyala la sentència és que «l'acusat no va obtenir benefici personal per la indemnització que la companyia asseguradora entregà a la Fundació en virtut de contracte d'assegurança». Per tant, no resulta provat que la Fundació Deixalles obtingués una major indemnització que pels danys realment soferts.

Per la jutgessa, perquè es produeixi estafa «ha d'existir una maquinació caracteritzada per l'ús d'elements falsos que han de reputar-se bastant per a la persona a la qual es dirigeix». També indica que «hi ha d'haver un error que ha de derivar d'aquest engany, per la qual cosa la persona enganada realitza l'acte de disposició». Així mateix és necessari «un perjudici patrimonial contra qualsevol persona, el mateix enganat i disposador o un tercer».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris