nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
14°

La Creu Roja posa a l'abast de les dones maltractades un sistema de telealarma

Felanitx serà municipi pioner en desenvolupar aquest pla

Les dones de Felanitx que pateixen o han patit maltractament per part dels seus marits podran optar a portar una pulsera que incorpora un microxip mitjançant el qual, si ella prem un botonet, la Creu Roja podrà escoltar, mitjançant la línia telefònica, la discussió entre la parella. Aleshores, si els voluntaris de la Creu Roja consideren que la disputa ha arribat a un punt perillós per a la dona, cridaran la Policia Local o la Guàrdia Civil perquè es personi al domicili de l'afectada.

Felanitx és el primer poble de la Part Forana mallorquina que aplica aquest sistema de protecció a les dones maltractades. Segons va explicar Maria Adrover (UM), delegada d'Afers socials, «es tracta d'un sistema de telealarma semblant al que s'usa per a persones majors que gaudeixen del servei de teleassistència. El que passa és que en el cas de les dones maltractades la Creu Roja no retorna la telefonada a l'afectat sinó que directament es contacta amb una línia telefònica oberta que permet escoltar la conversa o discussió».

La regidora ha explicat que totes aquelles dones que vulguin fer ús d'aquest servei «s'han de dirigir a l'assistenta social del poble i omplir una fitxa amb les dades personals. La polsera i el servei que comporta són totalment gratuïts, simplement cal tenir una línia telefònica». Aquest aparell té una garantia de total funcionament de fins a 50 metres de distància entre la polsera i la dona agredida.

La regidora va explicar que utilitzar aquest sistema «és una mesura preventiva ja que si l'agressor sap que existeix la polsera tal vegada s'intimidi i no arribi a agredir la seva parella, i per la rapidesa d'intervenció que es garanteix».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris