nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

La Mancomunitat llevarà la recollida selectiva domiciliària de residus

L'empresa concessionària vol compensacions en haver pujat la producció de fems

Els veïns de la comarca del Raiguer deixaran de disposar ben aviat del servei de recollida selectiva domiciliària. La Mancomunitat del Raiguer ha decidit suprimir aquest servei del contracte de l'actual concessionari, Fomento de Construcciones y Contratas, després del deficient funcionament que ha tingut d'ençà que es va posar en marxa. El fet, emperò, que ha pesat més en aquesta decisió ha estat l'aprovació del nou pla sectorial de residus que no preveu en cap cas aquest tipus de recollida. D'aquesta manera es posarà fi a una iniciativa nova a les Balears i que va ser la gran aposta de la Mancomunitat quan va posar en marxa la nova concessió per la recollida de fems.

La supressió del servei de la contracta suposarà un estalvi per a l'empresa concessionària de 4 milions de pessetes anuals. Per aquest motiu, l'equip directiu de la mancomunitat ha encetat negociacions amb FCC per tal d'obtenir algunes contraprestacions en el servei de recollida normal. Aquest emperò no serà l'únic front obert en les negociacions ja que l'empresa reclama a la Mancomunitat més doblers per continuar donant el servei. FCC entén que els costs s'han incrementat de manera notable explicant que des que es va fer càrrec de la concessió la producció de fems s'ha incrementat amb més un 27%.

De fet, les darreres dades de la Mancomunitat mostren com s'ha passat d'una mitjana mensual d'entre 800 i 900 tones a superar les mil tones. Per pobles és Santa Maria el que produeix més fems amb diferència seguit de Binissalem i Lloseta. FCC va aconseguir aquest servei a finals del 97 després de guanyar el concurs amb una oferta de 327 milions molt baixa respecte les altres presentades. L'actual concessió que afecta nou dels onze municipis mancomunats s'allarga fins el 2004 tot i que pot renovar-se un any més.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris