cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

Cort reclama al Govern participar en el pla de centres escolars de Palma

El regidor Llabrés critica la posició de la Conselleria «d'imposar» solars

El regidor d'Educació de Cort, Jorge Llabrés, criticà la posició del Govern «d'imposar» centres d'ensenyament «on ells volen» sense haver-ho consensuat amb l'Ajuntament de Palma i sense que l'Executiu hagi presentat un programa d'inversions ni un estudi de necessitats educatives. En aquest sentit, Llabrés demanà a la Conselleria d'Educació que es reuneixi amb l'Ajuntament per tractar d'elaborar un pla general o mapa educatiu de tot Palma «i no descarti solars que nosaltres li proposam i en canvi vulgui els que ells consideren per fer centres».

Aquestes declaracions responen a una polèmica sorgida entre les dues institucions quan la Conselleria d'Educació i Cultura sol·licità solars en diferents zones de Palma per construir-hi centres escolars, entre els quals un institut d'ensenyament secundari en una zona entorn a la futura falca verda. Per Llabrés, la Conselleria pretén que l'Ajuntament «requalifiqui terrenys sense tenir en compte que s'han de respectar i complir les prescripcions contingudes en la legislació urbanística, que en alguns casos impideixen que l'Ajuntament pugui donar compliment a les peticions interesaades». Així mateix, Llabrés assegura que la Conselleria «ha de saber que quan s'inicien processos d'expropiació aquests es poden dilatar en el temps, sense que l'Ajuntament no hi pugui fer res».

No obstant això, Llabrés diu que la intenció d'aquesta Regidoria «és de col·laborar i cooperar al màxim amb la Conselleria d'Educació i Cultura» i que per això «s'està treballant conjuntament amb l'Àrea d'Urbanisme per donar solució a tan important qüestió i solucionar en el menor temps possible la problemàtica plantejada». Llabrés recorda que el 5 d'abril d'enguany la Conselleria remeté 5 escrits sol·licitant que es posassin a la seva disposició solars en diferents zones de Palma per construir centres docents. Explica que el 8 d'agost es remeté a la Conselleria un llistat de tots els solars qualificats com a equipaments docents en el vigent PGOU «i li demanaren que ens comunicassin aquells que fossin del seu interès. La Conselleria, però, ens va dir en diverses reunions que no n'hi havia cap del seu interès per a la construcció d'un nou centre». Llabrés, reiterà a més, que Cort «no està obligat a donar solars per fer institus d'ensenyança secundària «en tot cas col·laborar i nosaltres estam disposats. El que no poden acceptar és que ens vulguin comandar i ordenar construir aquí un centre perquè sí».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris