algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Sampol proposa la fórmula fiscal «una persona, un vot, una pesseta»

El vicepresident diu que tots els ciutadans han de rebre el mateix

El vicepresident del Govern balear i conseller d'Economia, Comerç i Indústria, el nacionalista Pere Sampol, va defensar ahir la fórmula «una persona, un vot, una pesseta» com el sistema més democràtic de finançament autonòmic en una intervenció a la comissió no permanent d'estudi de la balança fiscal de les Illes Balears del Parlament balear. «No hi ha res més senzill que el finançament per població», va dir Sampol. «La nostra proposta és que tots els ciutadans han de rebre els mateixos recursos», va afegir en relació al model de finançament autonòmic que el Govern espanyol ha de negociar l'any 2001 amb les comunitats autònomes.

En la seva anàlisi de l'actual model de finançament, el vicepresident illenc va esbossar l'origen de les diferències que es produeixen en la balança fiscal entre les Illes Balears i Pitiüses i la Hisenda espanyola: desigualtats entre el finançament autonòmic, fons de compensació interterritorial, inversions anuals a través dels pressuposts generals de l'Estat, despesa anual estatal a cada comunitat autònoma i fons estructurals de la Unió Europea.

L'anivellament de serveis és, al seu parer, la solució. «En comunitats amb les mateixes competències, els mateixos recursos per habitant». Una proposta, la del polític nacionalista, que qüestiona l'actual concepte de solidaritat interterritorial. «La solidaritat és: qui té més, paga més i tothom rep el mateix», va dir.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris