muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

«Sebastià em digué que podia robar Pere Estarelles, però vaig ser jo qui el va matar»

Josep Maria C., l'únic dels quatre detinguts que és a la presó per la seva relació amb el crim de l'empresari, declarà ahir de nou davant el jutge. En aquesta ocasió, es confessà únic autor de l'homicidi i exculpà Sebastià Bibiloni, a qui abans havia assenyalat com a autor de l'homicidi de Pere Estarelles. La setmana passada Josep Maria declarà una versió molt diferent. Llavors afirmà que havia intervingut en el robatori al pis d'Estarelles, però que ell ja trobà l'empresari mort quan pujà al pis. També acusà Sebastià de l'homicidi i d'haver-se apoderat de la caixa forta.

Aquesta declaració no va convèncer ningú, i dies més tard el jutge decretà la llibertat sota fiança de Sebastià. Fa pocs dies Josep Maria va contar al seu advocat, Eduardo Valdivia, una altra versió dels fets, que segons ell és la veritat. Ara reconeix que l'empresari el va matar ell i que els altres detinguts no hi havien intervingut. Segons assenyalaren fonts properes al cas, Josep Maria explicà que fou Sebastià qui li indicà el lloc on podia cometre el robatori. El detingut manté que és consumidor de droga, que travessava un mal moment econòmic i que per això necessitava aconseguir doblers.

Sebastià fou qui l'informà, segons la seva versió, que Pere Estarelles era una persona amb doblers i no tendria problemes per robar a casa seva. Josep Maria, la nit del crim, anà a l'edifici armat amb una pistola, i esperà l'arribada d'Estarelles. Sorprengué la víctima quan obria la porta i li donà una empenta. El vell caigué en terra i perdé la dentadura, després el copejà amb la pistola i l'arrossegà per diverses cambres, encara que creia que no l'havia mort. Al final, a la casa només pogué robar 12 mil pessetes i per això va acusar Sebastià, enfadat pel risc que havia patit per no res.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris