muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
13°

Més de 100 miners acudiren als actes de la I Trobada comarcal

Una conferència de l'enginyer Pere Nadal recordà aquesta dura feina

Lloseta fou ahir testimoni de la primera Trobada comarcal de miners que es va dur a terme amb motiu de la festivitat de la seva patrona, santa Bàrbara. Els actes, que tingueren l'assistència de més de 200 persones, començaren amb una concentració dels miners a la plaça d'Espanya des d'on es desplaçaren a l'església parroquial per celebrar una missa en honor de santa Bàrbara.

Més tard, a sa Mina tingué lloc una conferència a càrrec de l'enginyer de mines Pere Nadal. «No sé per què em vaig dedicar a la mina quan el més fàcil hauria estat dedicar-me al turisme i guanyar doblers, però la mina enganxa», digué Nadal durant la conferència. Aquestes paraules foren compartides per bona part del centenar de miners que acudiren a la trobada. A les dues del migdia al mateix lloc on es dugué a terme la conferència de Pere Nadal es va fer el dinar de germanor.

Mentre se serviren els plats i més tard a les postres els miners varen aprofitar per contar-se anècdotes del seus anys de treball sota terra. La duresa del treball dins de la mina fou el centre de tots els comentaris. «Vaig ficar-me dins una mina als 18 anys per poder donar de menjar als meus set germans, la feina eren vuit hores molt esgotadores», recorda Toni Planas, que ara té 74 anys. El cert és que tots els assistents gaudiren d'allò més i felicitaren als organitzadors per l'excel·lent idea de fer aquesta trobada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris