bruma
  • Màx: 16°
  • Mín:

Roig: «Emaya té un pla de neteja secret»

El portaveu socialista de Cort revelà ahir l'existència d'aquests documents al comitè d'empresa

El portaveu del PSIB-PSOE de l'Ajuntament de Palma, Antoni Roig, ahir, revelà al comitè d'empresa dels femeters d'Emaya (Empresa Municipal d'Aigua i Clavegueram) l'existència d'un la de neteja 2000/2001 «secret». Aquest regidor afirmà haver vist «amb els seus ulls» les tapes d'aquest pla i les coloraines dels gràfics de dins. Però, assenyalà no haver-lo pogut llegir, i menys estudiar-lo. Els representats dels treballadors declararen que desconeixien el document.

Per Roig, l'existència d'aquest pla de neteja 2000-2001 evidencia que també l'equip de govern de Cort (PP) reconeix que Palma està bruta. Encara que ahir el portaveu del PSIB-PSOE acceptà davant els representants d'aquest col·lectiu que «la ciutat està molt neta, si es compara amb el nombre de femeters que hi ha i el ritme frenètic del treball». D'aquí que l'oposició plantejàs ahir la necessitat d'implantar una Policia de barri que s'encarregui de multar els ciutadans que deixen a lloure els seus cans, entre d'altres funcions.

Actualment en la neteja de carrers, recollida de fems, tallers i eliminació de residus hi treballen unes 650 persones, això comptant els caps. No obstant això, a l'estiu contracten de manera temporal unes cent i escaig de persones més. «Ara, aquesta gent ja no fa feina, però volen que es mantengui el ritme de feina», afirmaren des del comitè d'empresa.

Els femeters de Palma es queixen perquè «l'empresa només té en compta les tones de fems que es recullen i el temps que tarden a realitzar la neteja en cada sector. Però, dins aquesta valoració no hi entra el ritme fenètic i excessiu». Els agranadors i també la resta de treballadors d'Emaya reclamen des de fa estona que els redueixin el sector per poder fer la neteja més arreu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris