nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín:

Proposen 20 hectàrees de terreny per ubicar 7.600 cotxes de lloguer

Situat als voltants de Son Sant Joan, el polígon costaria 3.000 milions

El futur polígon que ocuparan les empreses del sector de lloguer de cotxes de Mallorca estarà situat en els voltants de l'aeroport de Son Sant Joan, disposarà d'una superfície aproximada de 200.000 metres quadrats per a 7.600 vehicles i costarà uns tres mil milions de pessetes.

La construcció d'aquest polígon específic és promoguda per la Federació Nacional d'Associacions d'Empreses de Lloguer de Vehicles sense Conductor a Zones Turístiques (Zonturent). El seu president, Manuel Jiménez, explicà ahir que amb aquestes instal·lacions es pretén acabar amb la il·legalitat de nombroses empreses de «rent a car» ubicades actualment en sòl rústic. Jiménez, qui recordà que aproximadament el 70 per cent dels vehicles de lloguer de Mallorca són lliurats a l'aeroport, no volgué dir el lloc exacte on es construirà aquest polígon per tal d'evitar possibles especulacions.

Tot i això, va admetre que caldrà ocupar sòls classificats com a rústics, ja que actualment no existeixen terrenys industrials prop de l'aeroport, per la qual cosa serà necessari una modificació del planejament urbanístic de Palma. Segons va admetre, aquest projecte «no tindrà èxit si no va acompanyat del tancament de les empreses instal·lades en sòl rústic, que estan assolint a Mallorca uns alts nivells de depredació del medi ambient».

A Mallorca existeixen actualment 220 empreses de lloguer de vehicles, a la majoria de les quals «els suposa un cost important treballar a l'aeroport», puntualitzà Jiménez, qui es lamentà que més del 60 per cent de la flota que opera a Son Sant Joan està instal·lada en sòl rústic. «Això fa que la resta d'empreses ho tenguin molt difícil per competir en igualtat de condicions», subratllà el presidente de Zonturent.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris