algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El femeters diuen que com a represàlia els fan llevar els excrements dels cans

El comitè d'empresa d'Emaya es queixa de les condicions laborals dels treballadors

"I com ha anat avui la neteja de Palma? 
"I bé.

Aquesta és la pregunta que els caps intermedis fan als femeters de Palma en acabar la tasca diària. I aquesta és la resposta que acostumen a donar. Diuen mentides i ho fan a consciència perquè tenen por de perdre la feina o de rebre represàlies. Ahir, però, els membres que integren el comitè d'empresa dels femeters d'Emaya acceptaren davant el portaveu del PSIB-PSOE de l'Ajuntament de Palma, Antoni Roig, i altres dos regidors més socialistes "Ramon Torres, Rosa Marquès" que fan feina a escarada.

Els femeters d'aquesta Palma tan bruta, la cinquena d'Espanya segons l'enquesta de la OCU, agranen cada dia de 7 a 8 quilòmetres i d'altres fins 9 o 10 quilòmetres de carrer i vorera. És l'agranador des Secar de la Real qui se'n du l'or: ell tot sol neteja 18 quilòmetres de vorera on hi ha 1.300 arbres sembrats, basta pensar en la fullaca que s'acumula en el trespol per veure com n'és d'intensiva la jornada d'aquest professional.

I això no és tot: hi ha camions que buiden com a mínim 350 contenidors diaris. «Durant la nit el ritme és increïble. Més de trenta vehicles recullen el fems de part de Llucmajor i de tot Palma. Com que els contenidors són insuficients, les bosses de fems i capses s'acumulen al costat, al terra. Volem que ens redueixin els sectors, però les rutes es mantenen i a sobre hem d'agafar les deixalles que no han cabut dins els contenidors», comentava un membre del comitè d'empresa.

Però, si protesten o si no acaben el recorregut perquè el temps no els ha estat insuficient, l'empresa Emaya se'n desentén i escomet el treballador. «Com a represàlia ens fan netejar els excrements dels cans», comentava indignat un altre femeter. El president del comitè d'empresa dels femeters, Cirilio Mota, no vol que la crítica recaigui sobre el treballador, per això no dubta a contar les condicions en què fan feina. «Hi hauria d'haver més treballadors i menys caps. Com a ciutadà de peu que som sé que hi ha mancances, però no som jo qui per dir quants professionals manquen, és l'empresa qui ho ha d'estipular», afegia Mota.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris