algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Munar: «El futur de Mallorca passa pel nacionalisme que toca de peus a terra»

433 compromissaris d'Unió Mallorquina assistiran dissabte al VIII Congrés del partit

«El futur de Mallorca passa per ser governada per un partit nacionalista, de centre i liberal, pel nacionalisme que toca de peus a terra i que té clar cap on camina». La presidenta d'Unió Mallorquina (UM), Maria Antònia Munar, va presentar ahir als mitjans de comunicació les ponències política i programàtica del VIII Congrés del partit, que tindrà lloc dissabte vinent dia 9 de desembre al Conservatori de Música i Dansa de Palma i que s'anomena precisament Futur per Mallorca. Un total de 443 compromissaris faran part del procés congressual, que acabarà amb el tradicional sopar de Nadal en un conegut restaurant mallorquí.

Els autors de les ponències política i programàtica, Francesc Buils, secretari d'Organització d'UM, i Josep Lliteres, cap de Sectorials, respectivament, explicaren els continguts teòrics d'un congrés que escollirà president, secretari general i consell polític. I, a posteriori, d'aquest consell en sortirà l'executiva, va recordar Munar.

L'impuls electoral, la implantació territorial, una major presència a la societat mallorquina, consolidar la col·laboració amb els Independents de Menorca i amb la Internacional Liberal i reiterar la necessitat d'una coalició electoral nacionalista per al Congrés dels Diputats són els reptes que es marca UM a curt i mig termini. El partit necessita, segons Vicens, «una legislatura més per consolidar un projecte de país». Una afirmació que, segons el secretari general dels nacionalistes de centre, no ha de ser entesa en clau de «conjuntura política», en referència al Pacte de Progrés.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris