algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Els batles del Llevant negocien mancomunar els serveis municipals

La promoció turística conjunta és el primer objectiu comú entre els ajuntaments

La Mancomunitat de Llevant és cada dia una possibilitat més propera ja que per part dels ajuntaments dels pobles que integren la comarca hi ha un gran interès a crear aquesta figura o al manco una de semblant. Els batles de Manacor, Artà, Sant Llorenç, Capdepera i Son Servera s'han pronunciat sobre el tema i la majoria d'ells consideren que la mancomunitat és positiva sobretot pel que fa a aspectes com l'obtenció de més subvencions de la Unió Europea i la millora d'alguns serveis municipals. Tots coincideixen a afirmar que ha de ser l'Ajuntament de Manacor qui «ha d'estirar del carro».

El batle de Manacor, Miquel Riera (ALM-UM), es mostra molt interessat a tornar a plantejar la constitució de la Mancomunitat i afirma que per ara s'està estudiant «quina podria ser la figura jurídica que més convé, encara desconeixem si s'usarà la figura de Mancomunitat o una altra de similar. Ara per ara estudiam actuacions conjuntes per comprovar-ne els resultats. De fet, enguany hem mantingut contacte amb alguns batles de la comarca per realitzar una promoció turística conjunta a través de les fires internacionals».

Eduard Servera, batle de Son Servera, considera que «la creació de la Mancomunitat podria ser molt positiva en determinats aspectes com la formació professional, la promoció turística però que en segons quines altres qüestions com el tema del fems i els residus la cosa és més conflictiva. Tot i això, estic plenament d'acord a promocionar Manacor com a capital de comarca i descentralitzar determinats serveis de Palma».

Així mateix, el batle de Sant Llorenç, Mateu Puigrós, diu que ara per ara és molt escèptic en tot allò que respecta a la creació de la Mancomunitat, «ja fa un parell d'anys que se'n parla però mai no s'ha arribat a tirar endavant. A mi em sembla molt bona idea sobretot per dur a la nostra comarca determinats serveis que ara només són a Ciutat. Per la nostra part puc dir que es tindrà el nostre suport si hi ha un projecte seriós per aquest tema».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris