algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Llogaran cambres frigorífiques per congelar restes perilloses d'animals

Els materials s'enviaran, per vaixell, a la Península per ser incinerats

La societat Carn Illa, participada per Semilla del Govern i l'Ajuntament de Palma, entre d'altres, llogaran cambres frigorífiques, segurament mòbils, per emmagatzemar restes de vaques, ovelles i cabres de les Balears classificades per la Unió Europea com a MER (Material Específic de Risc). Aquestes restes seran després transportades en vaixells a la Península i seran incinerades. Així ho va assegurar ahir la regidora de Comerç i Consum de l'Ajuntament de Palma, Lis Riera.

Les Balears hauran d'enviar totes aquestes restes a la Península, ja que actualment no disposen d'un sistema específic d'incineració per a residus d'animals, tot i que ja s'està cercant adquirir una planta de tractament, que seria ubicada a Son Reus, possiblement a través de Tirme. Fonts del Govern calculen que aquesta incineradora començarà a funcionar d'aquí a deu mesos. La mesura de llogar cambres frigorífiques, possiblement mòbils, és a dir transportades amb un remolc, s'haurà de posar en marxa de manera imminent a causa de la nova normativa més restrictiva que ha aplicat per precaució la Unió Europea com a conseqüència del mal de les vaques boges.

Mentre Carn Illa està cercant un model de planta per incinerar les restes d'aquesta animals, totes les restes classificades com a MER s'hauran d'incinerar a la Península, és a dir caps, cervells, espinada de vaques, ovelles i cabres de més de 20 mesos. També s'inclourà el sistema nerviós i limfàtic i les vísceres d'aquestes animals que tenguin més de 20 mesos així com la melsa de les cabres. Aquesta mesura afectarà especialent les vaques de les Illes. Fins ara les restes d'aquesta animals s'incineren o s'enterraven en calç baix terra, però les mesures de la Unió Europea obliguen els membres socis que les restes classificades MER siguin tractades adequadament, fet que de moment és impossible fer-ho a les Balears.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris