muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

El Consell vincula la construcció de més dessaladores a casos de necessitat

El Pacte rebutja un anell d'aigua dessalada entre Alcúdia, Llubí i la badia de Palma

Els partits polítics de Mallorca escriviren ahir un altre capítol de la discussió sobre infraestructures hidràuliques i, concretament, sobre la conveniència o no d'instal·lar més dessaladores. En aquest cas, l'escenari fou el Consell Insular. El PP presentà una moció demanant que la institució insti el Govern de les Illes Balears a tancar acords amb Madrid per ampliar la dessaladora de Palma i construir-ne de fixes a la zona nord de Mallorca (presumiblement, Alcúdia), Calvià i Andratx, com també un enllaç entre sa Marineta i Alcúdia.

El portaveu popular, Jaume Font, recordà que si bé els grups polítics del Pacte de Progrés votaren en contra de la dessaladora del nord de Mallorca en el Parlament, el president del Govern, Francesc Antich, «ho arreglà» dient en els passadissos de la Cambra que sí que es faria.

Antoni Alorda (PSM) criticà el PP perquè demana dessaladores i oblida les actuacions previstes en el pla hidrològic de les Illes Balears, pendent d'aprovació per part del Consell de Ministres. Alorda i tots els altres partits del Pacte manifestaren que no estan en contra ni descarten les dessaladores, però són considerades «una mesura complementària del pla i del conveni hidrològics amb el Govern central, i sempre que es consideri necessària. Les dessaladores no són la solució. Allò que s'ha de fer és dur endavant el pla hidrològic».

De la seva banda, Mercè Amer destacà que sa Costera és un projecte pendent des de fa anys i que els doblers destinats per Madrid a la depuració a les Balears són zero pessetes.

Font respongué que el plantejament de les dessaladores no té res a veure amb el pla hidrològic, «que du el seu camí», i proposà la creació d'un anell de connexió d'aigua dessalada entre Alcúdia, sa Marineta de Llubí, Palma, Calvià i Andratx. Finalment, la moció fou rebutjada per la majoria del Pacte de Progrés.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris