nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
13°

El comerç amb més de 5 empleats estarà obligat a atendre en català

La Llei de comerç garantirà els drets lingüístics dels clients

Els comerços amb més de cinc empleats estaran obligats a atendre els seus clients en llengua catalana, segons es preveu a l'esborrany de la llei de comerç redactat pel Govern. L'article 8 d'aquest avantprojecte fa esment als drets lingüístics dels consumidors, que hauran de ser atesos en alguna de les dues llengües oficials de les Balears. A més, als establiments amb una plantilla de més de cinc treballadors, els consumidors tindran el dret de ser atesos en la llengua oficial que escullin.

La llei de comerç també exigirà que la senyalització i els cartells d'informació general de caràcter fix i els documents d'oferta de serveis per als consumidors en els establiments oberts al públic han de ser redactats, almenys, en català. Aquesta norma no s'aplicarà als noms comercials. L'esborrany de la llei de comerç destaca que les administracions competents promouran l'ús progressiu de la llengua catalana en les activitats comercials, com també en els rètols, els símbols i els distintitus dels establiments comercials de les Illes Balears. La llei podria ser aprovada divendres pel Govern.

D'altra banda, el nou esborrany de la llei de comerç redueix les limitacions per a la venda d'alcohol als comerços. En concret, el nou text només prohibeix vendre begudes alcohòliques amb més de 18 graus a establiments comercials, a botigues que obren les 24 hores del dia, i als comerços annexos a les benzineries. En aquest cas la llei de comerç prohibeix la venda de begudes alcohòliques entre les 22 i les 8 hores. Això no obstant, l'anterior esborrany també en limitava la venda a centres sanitaris, recintes educatius, instal·lacions esportives, locals de treball de les empreses de transport públic per carretera i en centres per a nins i joves

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris