algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Veïns de la pedrera d'Establiments volen que Matas compleixi les seves promeses

Els afectats recorden que en eleccions el ministre anuncià que hi faria un auditori

60624

Aquesta veïna fa comptes portar-ne una bossa de pols al ministre Matas.

Els veïns de les pedreres d'Establiments demanen ara al ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, que compleixi les seves promeses electorals: és a dir, que «tanqui l'explotació i la transformi en un auditori a l'aire lliure tal com anuncià o en un mercat medieval, ens és igual», deia Ana Spits, una de les afectades. Els residents, que pateixen des de fa anys els inconvenients de ser veïns d'aquesta immensa pedrera, encara no s'han cansat de lluitar. Ara veuen una altra possibilitat: «Matas és ministre a Madrid i si compleix la seva paraula hauria de tancar la pedrera i regenerar-la».

Cal recordar que quan Matas era president del Govern i el conseller de Medi Ambient era Miquel Ramis, la Conselleria que el llavors també batle d'Alcúdia presidia envià un comunicat als mitjans de comunicació (va ser el 28 de gener de 1988) informant que les dues pedreres d'Establiments ja havien arribat a un acord per enderrocar el mur ras central que separa ambdues explotacions. Amb l'enderrocament del mur s'eliminaria part de l'impacte ambiental causat per aquestes instal·lacions. No obstant això, la paret de pedra rasa continua en peu i, de fet, és visible des de bona part de Mallorca.

De manera que la signatura que feren efectives ambdues empreses, després d'haver mantingut multitud de reunions amb el llavors conseller de Medi Ambient, Miquel Ramis, no va servir per a res. Ara esperen que Matas compleixi, i mentrestant els veïns continuen menjant pols i renou. Estan, però, desencantats de les promeses dels polítics, perquè mai no n'han vist una resposta efectiva. «Fa 35 anys que vinguérem a viure aquí. De tot d'una, amollaven dos o tres barrobins per setmana. Feia renou, però no espantava. Ara, les càrregues d'explosius són molt més grans, quan les amollen sembla com si esclatàs la guerra, espanta de veres», comentava ahir Tomeu, un altre afectat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris