algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

La Creu Roja de les Balears ha cursat 29 sol·licituds d'asil polític

Quasi la meitat de sol·licitants són de Colòmbia

La situació d'inestabilitat que viuen molts de països, alguns en guerra fins i tot, és el principal motiu que impulsa les persones a abandonar el seu lloc d'origen i demanar allotjament en altres estats. Molts dels sol·licitants d'asil van a la Creu Roja per tal que s'hi tramitin les seves peticions.

La Creu Roja ha cursat ja del començament d'any ençà 29 sol·licituds d'asil, que es troben en fase de tramitació. La novetat és que enguany s'ha tramitat la sol·licitud d'asil de famílies senceres, quatre en concret, ja que en anys anteriors eren individuals. La procedència de quasi la meitat de sol·licitants d'asil és Colòmbia, ja que s'han cursat 14 sol·licituds d'aquest país, a més de Txetxènia (6), Cuba (3), Rússia (3), Armènia (2) i Algèria (1). Entre els sol·licitants es troben set menors d'edat: sis de Colòmbia i un de Rússia.

La persona encarregada dels asils polítics a la Creu Roja de les Balears, Trinitat Medina, explica que en el cas de les famílies, «per norma general, primer la sol·licita el cap de família, el marit, i després es traslladen des del país d'origen la dona i els fills. És el cas dels sol·licitants de Rússia, que són tota una família», diu. Els motius que argumenten per demanar refugi a Espanya estan relacionats amb la situació de conflictivitat que es viu als seus països, almenys en el que pertoca als colombians. Trinitat Medina assegura que moltes d'aquestes persones han vist com familiars seus eren assassinats i com els robaven les seves terres baix d'amenaça de mort.

Quant als sol·licitants de Cuba i Algèria, la representant de Creu Roja afirma que aquests solen al·legar motius polítics per discrepàncies amb la ideologia predominant al país. En el cas de Txetxènia, evidentment, la raó que argumenten és l'estat de guerra, mentre que en els de Rússia i Armènia, la motivació respon a «situacions puntuals, principalment perquè estan en contra del que succeeix als seus països».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris