algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

El pla Mirall i l'estadi de Son Moix, construïts amb grava d'aquesta pedrera

Molt del material d'obra que fa servir Cort el compra a aquesta explotació

El material de construcció que fa servir el Consistori de Palma per executar les obres del pla Mirall s'extreu d'unes pedreres d'Establiments. Dissabte era un empleat qui també comentava que amb bona part de la grava que aquí s'extreu «han construït l'estadi de Son Moix, i ara estan realitzant la tercera pista de l'aeroport de Son Sant Joan».

Els veïns afirmen que la relació comercial que té l'Ajuntament de Palma beneficia l'empresa, perquè mentrestant no fan passes endavant per tancar-la. A més, recorden que el batle, Joan Fageda, ha anunciat en diverses ocasions que la clausuraria, però que encara mai no ho ha fet efectiu. El novembre de fa tres anys, el batle Fageda ja manifestà que «la pedrera d'Establiments no podrà continuar després que la Comissió d'Urbanisme del Consell de Mallorca (CIUM) denegui l'interès general». Aquestes paraules les formulava quan el divendres abans la CIUM ja havia informat que denegava l'interès general, perquè el pla de restauració presentat per l'empresa era «inviable».

El gener del 98, però, des de Cort modificaren les declaracions. Llavors passaren a anunciar que no paralitzarien les pedreres mentre no estigués resolt tot l'expedient. Sembla que en la tramitació de l'interès general no es tingué en compte el Pla de pedreres del Govern. Es justificaren dient que les empreses tenien fins a març o abril per presentar un projecte de restauració.

Els anys han passat, les protestes dels veïns s'han anat succeint repetidament, però ara tot continua igual. Dissabte eren els veïns els qui també recordaren quan Sebastià Serra i Pere Sampol feren campanya electoral i arribaren fins a les pedreres amb bicicletes i amb tota la premsa al darrere, i just allà davant feren un tancament simbòlic. «Sampol és el vicepresident del Govern de les Illes Balears. Per què no fa res per clausurar-les? Només es recorden de nosaltres en època electoral», sentencià un dels afectats. Després recorden que quan Aguiló era batle ja va fer promeses. «També ho va fer Fageda quan em va veure a la rua; jo duia una disfressa reivindicativa i en passar per davant li vaig fer una capada i em digué: Tranquil·la, aviat la tancarem», afirmà una veïna.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris