nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

El concurs de cant de perdius, un dels màxims reclams de la Fira d'enguany

La mostra clogué el calendari firal mallorquí

El tan arrelat entre els montuïrers concurs de cant de perdius va esdevenir, sens dubte, un dels majors reclams de la Fira de sa Perdiu que es va celebrar durant tot el dia d'ahir a Montuïri. De fet, milers de visitants es traslladaren fins a Montuïri per participar de la XXII Fira de sa Perdiu, la darrera de l'any en el calendari de fires mallorquines.

Enguany, un total de 45 perdius foren les aspirants a emportar-se el màxim guardó del concurs: una escultura d'una perdiu elaborada a partir d'argent. No obstant això, dels 45 exemplars presentats a concurs, només un fou reconegut amb la perdiu d'argent. L'amo de la perdiu amb el cant més valorat fou Nicolau Pamiza. La resta de premis locals foren atorgats a Rafel Barceló, Miquel Font, Joan Beltran, Gabriel Bauzà i Joan Verger.

Molts foren els curiosos que es concentraren a l'esplanada de l'església parroquial de la vila per poder escoltar el cant de les perdius. Al marge dels magnífics cants de les perdius femelles, el públic va quedar admirat quan s'exposà un exemplar totalment albí, perquè es comentava que mai no havien vist una perdiu amb les plomes tan blanques com la neu i els ulls vermells.

La fira de sa Perdiu va oferir com a principal novetat l'ampliació del seu recorregut en direcció al carrer del Molinar, on es va muntar el mercat medieval, inspirat en el 700è aniversari de la fundació de la vila pel rei Jaume II. Els expositors amb productes artesanals de tradició instal·lats sobre els carrers empedrats i la vista del conjunt del Molinar, traslladaren els visitants cap als segles de l'època obscura.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris