lluvia ligera
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

El Comitè de la Mediterrània demana un encontre urgent entre Barak i Arafat

Destaquen la reunió a Palma entre els partidaris del sector oficial i els de Meretz

Amb el Procés de Barcelona com a referent, però acceptant que les conclusions d'aquella cimera no han estat aplicades, el Comitè de la Mediterrània de la Internacional Socialista manifestà ahir la intenció de promoure una reunió, «en les pròximes setmanes o els pròxims mesos», entre el primer ministre israelià, Barak, i el president de Palestina, Iasser Arafat. Almanco així ho anuncià ahir el secretari general de la Internacional, Luis Ayala, en la Declaració Política aprovada pel Comitè de la Mediterrània, reunit a Palma els dos darrers dies.

En el mateix sentit es tractarà de crear un acostament entre les dues seccions socialistes israelianes "la del ministre Barak i la de Meretz" per afavorir la reunió de pau. De fet, a Palma ja han estat reunits ambdós corrents, participant d'unes jornades que han tractat aquest problema de manera prioritària.

Entre les principals conclusions a què ha conduït el debat, destaca la crida per «la instauració general de l'Estat democràtic de dret i el respecte als drets humans, el progrés econòmic, social i mediambiental, i l'emancipació de la dona». Igualment s'ha demanat el reforç de la cooperació entre els països de l'arc sud, especialment de la Unió del Magrib Àrab.

En allò que pertoca als terrenys socials i culturals, «les perspectives han d'apuntar al desenvolupament progressiu d'un espai sociocultural euromediterrani que impulsi el diàleg i la cooperació de les cultures i les societats civils de la Mediterrània», segons el text consensuat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris