algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

El GOB ataca amb duresa el pla energètic del Govern d'Antich

«S'ha convertit en la infraestructura per seguir el mateix model de desenvolupament»

El grup ecologista GOB ha elaborat un informe sobre el pla energètic de les Illes Balears en què ha vessat duríssimes crítiques contra la tasca del Govern balear. «La presentació d'aquest pla energètic ha representat una absoluta decepció. El que havia de ser la visualització més clara del canvi en la política econòmica i ambiental, de fet s'ha convertit en la infraestructura per seguir amb el mateix model de desenvolupament urbanístic i turístic».

El que és ben palès en l'informe del GOB és que el pla no els ha agradat gens i asseguren que «el pla director sectorial energètic del Pacte de Progrés continua la inèrcia d'èpoques anteriors i just fa petits retocs tant a les previsions de la demanda com al foment d'energies renovables».

«Es pinta un panorama, per als propers anys, d'increment molt gran de l'edificació residencial i turística, del nombre de turistes així com del transport, tant terrestre com aeri, amb la qual cosa sembla que aquest pla no està en relació a les polítiques que presumptament impulsa el Pacte de Progrés, adreçades a la sostenibilitat econòmica, social i ambiental».

Els ecologistes expliquen en el seu informe que el pla s'oblida de l'aspecte del transport, un dels més importants. Actualment ja representa més del 60 per cent del consum energètic. El pla pràcticament passa per sobre aquest aspecte i tan sols se centra en l'electricitat. «Sembla més aviat un pla elèctric en comptes d'un pla energètic».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris