algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
13°

Els regidors dels Països Catalans s'uneixen per fer un pla municipal de joventut

Es du a terme la II Trobada Transfronterera

Els regidors de Joventut de Catalunya, Mallorca i els Pirineus Orientals duen a terme aquest cap de setmana la segona Trobada Transfronterera dels Països Catalans a un hotel de Cala Millor. Durant tres dies, els delegats de 45 ajuntaments de diferents indrets del territori de parla catalana intercanviaran experiències i debatran les principals línies d'actuació de les polítiques municipals de joventut.

A les jornades hi participen 15 membres de la delegació del Pirineu Orinetal, 15 de la delegació de Catalunya i 15 de la de Mallorca. A més, hi assistiran també cinc membres de la representació institucional per cada una de les delegacions. Durant aquests tres dies, els regidors duran a terme l'elaboració i disseny de diferents programes i plans municipals de joventut.

A més, es promourà la iniciativa-creació d'una agència d'intercanvis de programes de joventut entre les diferents institucions. Per elaborar el pla municipal de joventut cal tenir en compte diferents aspectes, com aprofitar una conjuntura política i social entre els diferents municipis, captar o aprofitar una font de finançament, desenvolupar un procés i millorar l'eficàcia o eficiència de l'organització.

Per altra banda, s'ha d'observar l'interès de la població a desenvolupar processos preventius de sensibilització, socioculturals, d'autoorganització i solidaritat. També cal mirar la disponibilitat dels recursos, la capacitat tècnica i la voluntat política. En les Jornades es faran diferents activitats per l'elaboració del pla municipal.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris