muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Gomila es queixa que Patrimoni rebutgi el projecte de rehabilitació

«El CIM sembla voler protegir més la torre d'electricitat que la Seu»

El batle, Josep Gomila, va assegurar que amb el rebuig per part de la comissió de Patrimoni del CIM del projecte de rehabilitació de la torre d'electricitat pareix que es fa una protecció més dura que a monuments importants com és la catedral de Palma.

Per aquesta raó Gomila espera que des del Consell de Mallorca espera que se segueixin els mateixos criteris amb altres Béns d'Interès Cultural (BIC), perquè si no, seria una discriminació cap a Alaró. Patrimoni va rebutjar el projecte perquè no admet que es reconstrueixin els 22 metres d'altària que té la torre. «Molts BIC han estat reconstruïts i no només millorat el seu estat de conservació», va assegurar Gomila.

«A més a més el projecte que havíem presentat respecta en tot moment la part antiga i es nota la part moderna, però el més important és que és respectuós amb la zona», va manifestar el batle. Cal recordar que el projecte fou presentat al Consell de Mallorca el passat 15 d'agost i no fou fins divendres quan l'Ajuntament d'Alaró tingué una resposta sobre el tema.

Per aquest motiu Gomila pensa que si s'ha de tornar a fer un nou projecte per presentar a Patrimoni no es podrà estrenar la rehabilitació per la celebració del centenari de l'ara monument. Per altra banda, Gomila no entén com pot ser que no es puguin reconstruir els 22 metres de la torre ja que es tractava d'un element que era part de la imatge del poble.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris