nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Tots els símbols franquistes seran retirats i exposats en el museu

L'escut falangista de la façana de la Sala serà el primer

El poble d'Artà ben aviat dirà adéu a les darreres pervivències de la dictadura franquista que romanen en alguns indrets d'aquesta localitat. Els símbols franquistes que encara es troben en alguns edificis del poble seran retirats del lloc on són actualment i passaran a ser peces integrants del museu d'Artà. La supressió d'aquests símbols serà possible per un acord de ple, en el qual l'equip de govern i el regidor d'EU-Els Verds, Julen Adrián , votaren a favor d'una moció presentada per aquest darrer.

Quan s'inicien les obres de reparació de la teulada de la Casa de la Vila, s'aprofitarà també per retirar l'escut de la Falange que es troba adossat a manera de motllura a la façana de darrere l'edifici de l'Ajuntament. A part d'aquest escut falangista de la Sala, el Consistori artanenc també té la intenció de retirar l'escut de l'Espanya franquista situat al peu del monument a les víctimes de la Guerra Civil, que s'ubica sota les murades del santuari de Sant Salvador. En aquest escut, a més de l'àguila imperial, també es troben representats el jou i les fletxes.

La proposta d'eliminar els símbols franquistes d'Artà va provenir del regidor d'EU-Els Verds, Julen Adrián, que manifesta que «més de vint anys d'ajuntaments democràtics haurien d'haver estat prou per llevar el jou i les fletxes de la dictadura de l'edifici municipal».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris