algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Sa Nostra se solidaritza amb el Perú amb un ajut de 15 milions

L'Obra Social i Cultural de Sa Nostra mostrà ahir la seva vessant més solidària en signar un conveni amb l'associació de Congregació de religioses Trinitàries de Mallorca, qui duen un projecte d'intervenció al Perú anomenat Ayne. Una mica més de 15 milions, que seran gestionats pel Fons Mallorquí, són els destinats a projectes per pal·liar la pobresa d'aquest país sud-americà.

Segons apuntà Miquel Alenyà, subdirector General de Sa Nostra, «la problemàtica més important del món és la pobresa perquè és una realitat concreta que afecta persones i a més tendria solució». I per aquest motiu, mostrant que a «les Balears interessa que s'eradiquin els problemes de pobresa», l'entitat subvenciona tres projectes d'Ayne que se centren sobretot en els menjadors infantils, la promoció de la salut integral, i l'enfortiment de les institucions locals i formació de líders cívics.

Sempre «des del respecte a la idiosincràsia i la cultura pròpia» puntualitzà Alenyà.
Del desenvolupament d'aquestes accions socials es responsabilitza sobre el terreny sor María Alcázar qui comentà que «els nostres pobles fan miracles amb aquests doblers». Amb seu a Pueblo Nuevo, aquesta congregació, de nom en quètxua que significa solidaritat recíproca, «avança cap a la transformació de les petites realitats de cada dia», segons explicà Alcázar.

Entre aquests projectes, que treballen en la direcció de «reconstrucció del teixit social que la política de Fujimori ha destruït totalment» comentà Alcázar, el de més pes és el dels menjadors perquè també suposa una capacitació de la dona. «De la gran xarxa de menjadors populars del país "100 mil en total" 18 són fruit de la unió de tres congregacions de religioses mallorquines que s'organitzaren a finals del 1998».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris