nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Entorn de 1.600 persones moriran enguany de càncer a Mallorca

L'Illa continua al capdavant de l'Estat, té l'índex més alt de malalts

Enguany 1.600 persones moriran de càncer a l'Illa. Aquestes xifres les donà despús-ahir el coordinador de la unitat de cures pal·liatives de Verge de la Salut de Son Dureta, Enric de Benito. I és que la incidència del càncer en la població mallorquina continua al capdavant de l'Estat espanyol, amb 46 nous casos anuals per cada miler d'habitants, prop de 3.700 nous malalts cada any, segons dades pubicades pel llibre Oncologia mèdica.

A Verge de la Salut s'atenen des de fa set anys malalts oncològics que ja no responen a tractaments actius. És per això que la tasca que desenvolupen els professionals en aquest hospital va encaminada a millorar la qualitat de vida tant del pacient i els acompanyants com dels seus familiars. L'any passat en aquest centre estigueren hospitalitzades 527 persones.

A part, però, aquesta unitat dependent de Son Dureta ofereix atenció domiciliària als malalts oncològics. I és que Verge de la Salut té dues unitats mòbils. «L'Associació Contra el Càncer posa dos metges i dues infermeres que van a donar suport als metges de capçalera, no perquè no estiguin prou preparats, sinó perquè de vegades necessiten ajuda pel fet que al pacient se li dóna un tractament específic», comenta Benito.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris