nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
10°

Els pagesos boicotejaran la reobertura del tren si no es fa un pas en un camí

El propietari del solar de l'estació denunciarà SFM per ocupació il·legal de terrenys

Un important grup de pagesos de sa Pobla amenaça de boicotejar la reobertura de la línia ferroviària si no els construeixen un pas soterrat al camí des Carnatge. Una seixantena de veïns de la zona des Serral, ubicada entre Muro i sa Pobla, denuncien que els Serveis Ferroviaris de Mallorca els han tallat l'accés a les seves finques amb la instal·lació de la via sense que s'hagi construït un pont. El portaveu dels afectats, Joan Socies, explica que en principi estava prevista la construcció d'un pont faraònic de proporcions desmesurades al qual es varen oposar tant per l'impacte que generava com per les grans expropiacions que s'havien de fer.

Els residents pretenien que al seu lloc es fes un pas soterrat encara que fos petit. Davant les protestes SFM desestimà el projecte però, segons relata Socies, encara no ha dit res de fer el pas soterrat. Lluny d'això es va plantejar als afectats la possibilitat d'utilitzar el camí de can Roca per accedir a les seves finques fent una volta per la qual havien de passar per la carretera que porta a Muro. Els veïns estan molt molests per la voltera que han de fer però sobretot pel fet que hagin de sortir a un creuer de la carretera de Muro amb escassa visibilitat i on s'hi han produït ja alguns accidents mortals.

Aquest no és l'únic problema que haurà d'afrontar SFM, ja que el propietari del solar on es construeix la nova estació fa comptes presentar una denúncia a la Guàrdia Civil per ocupació il·legal dels terrenys. Martí Serra, portaveu de la família propietària, afirma que encara no han vist una pesseta de les expropiacions i que no han complit el tracte acordat pel qual s'havia d'electrificar una finca i fer-hi un pou en compensació del pou existent al solar. Els afectat es queixen de falta d'informació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris